Sjokoladevaffelkake med bringebær

21. mars 2019

Sjokoladevaffelkake med bringebær

Print Friendly, PDF & Email
   

Vaffeldagen nærmer seg med stormskritt og i vente på den store dagen lot vi oss rive med og eksperimenterte litt med vaffeljernet. Det viser seg nemlig at det ikke bare er vaffelrøre og vafler som egner seg til steking i vaffeljern. Sjokoladekakerøre gir nemlig skikkelig sprø og gode sjokoladevafler! Stabler du dem lagvis med en kremet sjokoladeglasur og friske bær får du en skikkelig digg sjokoladevaffelkake – perfekt kombinasjon av søtt og sprøtt!

Denne oppskriften gir 2 sjokoladevaffelkaker. Ønsker du kun 1 sjokoladevaffelkake kan du helle resten av røren i en smurt rund form og steke i 15-20 min på 200 grader. Så får du en saftig sjokoladekake ved siden av 🙂

Du trenger:

Glasur og pynt:

Fremgangsmåte

1. Sett på vaffeljernet. Rør sammen 3,5 dl vann og 200 g smeltet smør (eller flytende margarin) og bland med posens innhold. Rør til en jevn røre.

2. Stek sjokoladevafler av sjokoladekakerøren i godt oppvarmet vaffeljern og avkjøl vaflene på rist.

3. Ha sjokoladeglasuren i en sprøytepose og sprøyt små topper med glasur over hele den nederste vaffelen. Glasuren kan også smøres på med kniv om du ønsker det. Et tips er å ikke legge krem og bær for langt ut i kanten på vaffelen da det uansett vil presses utover når man får vekten av den neste vaffelen oppå. Pynt med bringebær, legg på en ny vaffel og gjenta prosessen.

 Allergiinfo!

TORO Sjokoladekake Langpanne og TORO Kremet Sjokoladeglasur er glutenfrie.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *