Verdens beste

Kvæfjordkake
19. januar 2016

Verdens beste

Print Friendly, PDF & Email
   

Verdens beste er blitt kåret til Norges nasjonalkake. Kanskje kjenner du kaken etter navnet Kvæfjordkake? Verdens beste krever flere prosesser og kan oppleves av mange som et ork å lage. Derfor er nok dette en fremgangsmåte som vil bli tatt godt imot. Om det er verdens beste kake, det er opp til deg å bedømme, men at den er god kan vi nok enes om.

For verdens beste gjør du som følge..

Du trenger

Kakebunn

Marengs

Kakefyll

  • 100-150 gram skivede mandler
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl vaniljekrem

 

Fremgangsmåte

1. Sett stekeovnen på 170°C (over- og undervarme).

2. Lag kakedeigen til TORO Bløtkake. Bland 3 egg og 1 dl vann lett sammen, tilsett posens innhold og pisk kraftig med en mikser i 3 min. Ta frem en langpanne på ca. 30×37 cm. Dekk med bakepapir og fordel kakedeigen utover ved hjelp av en slikkepott.

3. Lag marengsen. Bland posens innhold med 1,5 dl vann og visp i 10 minutter til marengsen er stiv. Fordel marengsen jevnt over kakedeigen i langpannen ved hjelp av en slikkepott. Strø over skivede mandler.

Verdens beste med bløtkake

Stek kaken midt i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter. Følg med mot slutten av steketiden som kaken ikke blir for mørk. Avkjøl kaken i formen.

4.  Rett før servering lager du kakefyllet. Pisk kremfløten til stiv krem i en miksmaster el. Rør vaniljekremen myk ved hjelp av en teskje og vend forsiktig inn i den stivpiskede kremen. Vær forsiktig her så luften ikke går ut av kremen.

5. Del kaken i to på midten og legg den ene delen forsiktig på et kakefat med marengsen opp. Fordel kakefyllet over og legg så over den andre delen med marengsen opp.

Server til en deilig kopp kaffe. Det tar ikke lang tid før godordene kommer din vei.

Kvæfjordkake

Deilig kake med det pretensiøse navnet verdens beste

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *